Tipobet

  'Korsan filmler sinema sektörüne para kaybettiriyor!' mu acaba?

'Korsan filmler sinema sektörüne para kaybettiriyor!' mu acaba?

15 Mart 2017

2100 Okunma

Korsan filmlerin sinema sektörüne etkileri üzerine ilginç ve tartışmalı bir araştırma.

Film endüstrisi tarafından kelimenin tam anlamıyla sizden saklanan bir rapor olduğunu biliyor muydunuz? Korsan film sitelerinin, bu siteleri kullananlara ve film sektörüne etkileri üzerine yapılan bir araştırmanın sonuçları sır gibi saklanmakta. Nedeni ise yaygın olarak doğru kabul edilenin aksine; "korsancıların" diğer izleyicilere göre sinema biletlerine, DVD’lere ve benzer film materyallerine daha fazla para harcadıkları sonucunun ortaya çıkması!


Almanya'daki Tüketici Araştırmaları Topluluğu'nun çalışması gösteriyor ki insanlar bir filmi sinemada izlemeye gitmeden önce korsan sitelerde filme "göz atma" eğiliminde bulunuyorlar.

Topluluk içindeki bir kaynağa göre, rafa kaldırılan bu raporda yer alan başka bir ilginç detay ise "korsan film indiriyorsanız, bu sizin sinemaya olan ilginizin arttığını gösterir" ifadeleriyle yer alan bir not. Ayrıca korsan film izleme alışkanlığı olan kişilerin ortalama sinema izleyicilerine göre daha fazla DVD ve sinema bileti aldıkları da rapor detaylarında bulunmakta!


Tüketici Araştırmaları Topluluğunun kapısını bu araştırma için kimin çaldığı bilinmiyor, ancak içerideki "isimsiz" kaynak, müşterinin araştırma sonuçlarından hiç de memnun olmadığını, film endüstrisinin çıkarları için daha geniş kapsamlı bir araştırma talep etmedikleri ve mevcut bilgilerin gizli kalması konusunda son derece kararlı oldukları bilgisini verdi. Görünüşe göre çok da gizli tutmayı başaramamışlar.

Sizce korsan filmler, sinema ve film sektörüne sadece zarar mı veriyor, yoksa bu çalışma sonucunda ortaya çıkan bulgular gibi katkı da sağlıyor mu?

Kaynak: SinemaGecesi.com
 
  • Beğen
    3
  Yorum Alanı 0 Yorum Yapılmış
Misafir